Els d' Infantil opinaran sobre el Menú escolar , si agrada molt, poc... quins menús son els millors.
Els de cicle Inicial observaran on s' EL·LABOREN els aliments que mengem-
Els de cicle Mitjà analitzaran els lloc de PROCEDÈNCIA dels aliments que mengem.
I nosaltres els de C. Superior CLASSIFICAREM els productes segons els seu orígen:
- integrats
- convencionals
- ecològics
- trangènics
ESTUDIEM ELS ALIMENTS QUE MENGEM A L’ ESCOLA
1..Buscar, a les etiquetes de diferents productes, informació sobre els seus
ingredients. Veure si s'han utilitzat productes modificats genèticament. Això
ens donarà una visió de la informació que faciliten les empreses.
2.Diferenciar els processos d'obtenció de productes modificats
genèticament i els creuaments entre plantes que sempre han fet els pagesos. Comentar,
també, com afecten els uns i els altres el medi ambient.
3.El producte transgènic ès un nou ésser viu. Com a tal es
reproduirà i entrarà en relació amb els éssers vius del seu voltant modificant
l'ecosistema. Es poden preveure les conseqüències d'aquest fet?
4.Buscar informació a Internet sobre:
• quins productes transgènics
autoritza la UE per a l'alimentació;
• Som lo que Sembrem,
Plataforma creada per donar suport a una Iniciativa Legislativa Popular que aturi
els cultius i aliments transgènics a Catalunya.
• Llegir els avantatges i els
inconvenients dels OMG (organismes modificats geneticament) resumits en l'article
de la Wiquièdia
Classificar els aliments que hem anat a buscar a la cuina de l' escola:
Producte
|
convencionals
|
Ecològics
|
Integrats
|
Trangènics
|
1.
Llet Alteza
|
x
|
|||
2.
Maionesa Kraft
|
x
|
|||
3.
Olives Vivó
|
x
|
|||
4.
Olives de l’ escola
|
x
|
|||
5.
Café Vivó
|
x
|
|||
6.
Vinagre Vivó
|
||||
7.
Plàtan Canàries
|
x
|
|||
8.
Pasta Gallo
|
x
|
|||
9.
Gelat Hacendado
Mercadona
|
||||
10.
Enciam
Andalusia
|
x
|
|||
11.
Ous
Àrea Guissona
|
x
|
|||
12.
Mongetes d’ Argentina
Bon Àrea
|
x
|
|||
13.
Arròs Vivó
|
x
|
|||
14.
Avecrem
|
x
|
|||
15. Alls
Bon Àrea
|
||||
16.
Ketxup Vivó
|
X
Blat
de moro modificat
|
|||
17.
Caldo Knorr
|
x
|
|||
18. Pollastre
Bon Àrea
|
x
|
CONCLUSIONS
de C. SUPERIOR:
- · Dels 18 aliments analitzats no en trobem cap que porti el segell ecològic, només en trobem un, les olives de l’ arbre de l’escola, que sabem de cert que són ecològiques perquè no s´hi ha posat cap insecticida ni pesticida ni adob químic.
- · També hem trobat 1 aliment trangènic, , el Ketchup, que segons l’ etiqueta diu que el blat de moro està modificat geneticament.
- · Observem que a les etiquetes no porten la suficient informació, no sempre hi diu que el blat de moro estigui modificat, tot i que l’ UE exigeix que si hi ha productes OMG es digui a les etiquetes.
- · Sabem que Espanya és el major productor de l’ UE i el 12è del món de blat de moro trangènic, amb unes 80.000 ha.
- · Per tant ens agradaria que hora de comprar salses i altres productes manufacturats es tingués en compte els llistat d’ aliments trangènics, per no comprar-ne
- · També ens agradaria que es compressin productes més naturals i si són ecològics millor.
Arqueòlegs de 5è
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada