dilluns, 23 de setembre del 2013

COMENCEM EL CURS 13-14



Els de 5é, com tota l’escola, vam començar el curs nou el 12 de setembre de 2013. A part del curs nou també tenim una professora que ja coneixíem però que encara no ens havia fet de tutora.
El primer dia vam fer moltes coses com per exemple deixar llibres o decidir el nom de la classe. Quan vam saber el nom de la classe ens vam  posar a fer el projecte junts. Entre tot el que portàvem els nens i també el que portava la professora vam fer un projecte entre tots.



 EL PROJECTE ARQUEÒLEGS  ENS AGRADA:

El projecte de classe, “Els arqueòlegs de 5è” ens agrada perquè ens dóna l’oportunitat d’aprendre coses noves sobre les tasques que fan els arqueòlegs i sobre les civilitzacions dels nostres avantpassats.


Els arqueòlegs s’ho passen bé quan després d’un treball molt pesat de cavar amb el pic i la pala al jaciment, troben algunes restes arqueològiques. Aquestes restes les han de netejar, examinar, identificar i classificar en bosses per portar-les al laboratori i més tard en un museu. 
Aquest projecte ens permetrà fer una excursió a Coll de Nargó, fer un jaciment arqueològic a classe amb caixes de cartró i terra, on hi amagarem fòssils, ossos, crani, minerals, monedes, ceràmica,…per fer així poder fer nosaltres d’arqueòlegs. Aquestes restes les han de netejar, examinar, identificar i classificar en bosses per portar-les al laboratori i més tard en un museu. 

 A part del jaciment,  ens ha agradat  portar fòssils (trilobits, petxines, rosa del desert) pedres volcàniques, restes d’ous de dinosaures, cavallet de mar fossilitzat, corall, llibres que parlen d’arqueologia i de  la història i fer una EXPOSICIÓ a classe..
La senyoreta ens ha portat un crani humà on podem observar   una trepanació  de la qual no va sobreviure, això ho podem afirmar perquè el forat es net i l’os no ha crescut. 
Aquest crani nomes té 6 dents a la part superior, li falta la mandíbula i mesura 51cm de perímetre la qual cosa ens fa pensar que es tracta del crani d’un nen o nen o nena de la nostra edat. Ens agradaria saber de quina època és el crani però s’hauria de fer la prova del carboni 14.

Ara a matemàtiques mesurarem el jaciment i farem un plànol i també un croquis detallat amb les troballes.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada