dimarts, 15 d’octubre del 2013


L' ESCOLA SANT GIL VISITA EL PARC PALEONTOLÒGIC DE COLL DE NARGÓ

Els de cicle superior desprès d' arribar i fer un bon esmorzar al pati de l' escola de Coll de Nargó, vam anar al jaciment paleontològic. Allà un geòleg, que es deia Jose, ens va explicar els plafons informatius sobre els diferents dinossaures que s´hi han trobat, com per exemple, Titanossaures, Hadrossaures i Dromassaures.
Al principi del recorregut hi havia unes petjades en una roca que fa pendent,  tot i que a l' època dels dinossaures era tot pla. Aquest canvi fou degut al xoc que va fer la placa Ibèrica amb la placa Europea i a partir d' aquí es va formar la serralada dels Pirineus.
Tot seguit vam anar a veure  una altra roca on hi havia les petjades de Titanossaures , restes d' ous fossilitzats i fòssils de palmera.

A continuació vam fer un joc per grups que consistia en trobar closques d' ous de Titanossaure i en vam trobar bastantes de la mida d' una ungla i més petites, calia tenir  vista d' àguila per trobar-ho!
Més tard  vam visitar el museu i vam veure  algunes rèpliques  de fòssils  i   la  posta d' ous de Titanossaures, una troballa  tant important que fa que aquest jaciment sigui conegut a Europa.

Una de les restes que més ens va sorprendre va ser el fòssil del  fèmur d' un Titanossaaure, d' aproximadament uns 2 mts.




El museu és molt modern  i ens va agradar molt.
Després de dinar i jugar  a futbol amb els de  Coll de Nargó i per descomptat guanyar, vam anar altra vegada al museu  a fer un taller de petjades i a comparar, amb uns binocles,  les clasques d' ou de dinossaure amb les d'ou d' astruç i de gallina.

Tots vam poder fer petjades amb fang,  de  dinossaures carnívors , que són com les de les actuals gallines i petjades de dinossaures herbívors que són més arrodonides. Alguns van fer altres coses amb el fang que sobrava.




Finalment vam pujar a l' autocar per tornar cap a casa després d´haver passat un dia fantàstic.En conclusió ens ho vam passar molt bé!.

Arqueòlegs de 5è


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada