dilluns, 16 de desembre del 2013

ENS AJUDEM UNS ALS ALTRES. JOC DEL QUADRAT COOPERATIU


A la tutoria, hem fet diverses activitats. Aquí en volem explicar dues:

1. EL QUADRAT COOPERATIU.
Tots tenim en un sobre diferents peces. Ens cal muntar un quadrat. Ens adonem però que algun poden fer-ho i altres no. Finalment la senyoreta ens diu que potser no tenim les peces adequades, doncs tota la classe ha de poder fer el seu quadrat.  Tot i que en principi ens hi hem enfadat una  mica , hem acabat comprenen que no es tractava de qui feia primer el quadrat sinó de què tothom l' havia de fer i  havíem de tenir en compte que potser la nostra fitxa li feia falta al company.
Reflexió final:  El que realment importa és el treball final  ( tots els quadrats fets) fruit de tot l' equip. Amb la suma de tots  s'aconsegueix l' objectiu.







 2 LA INFORMACIÓ ORAL ES PERD PEL CAMÍ Tres companys van sortir fora de la classe. Els altres teniem unes imatges per descriure.Quan va entrar el primer va dibuixar les característiques que li anàvem dient. Com que no li vam dir tot o no vam precisar prou va dibuixar un dibuix ben diferent. Després va entrar el segon i el primer li va explicar allò que li havíem explicat però no del tot exacte i es va inventar alguna coseta i el mateix procediment a l' entrar el tercer. Comparant el darrer dibuix amb el primer, que havia descrit en principi la classe, no se semblavaven en res. Reflexió final: No sempre hem de fer cas de les informacions que ens arriben ( sobretot si són xafarderies), la informació es perd i es deforma molt fàcilment pel camí. La majoria dels humans només són capaços de transmetre amb un 80% de fiabilitat la informació oral.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada